Pels & Stell

Fikk anbefalt denne og den er virkelig fin til litt lengre pels. Den er også halve prisen av de andre jeg er så glad i. Jeg kjøpte min på Anitas hund og katt på Hamar. Børsten heter Trine lang pels. Jeg valgte pocket utgave for da er det lettere å komme til på en liten hund. 😁🐾

Jeg har investert i en ny balsamspray! Denne ser ut til å være et godt valg. Testet i tørr pels, men også i fuktig pels før føning og børsting. Gikk så mye lettere å få ut tover :-) Anbefales herved!
Jeg fikk god hjelp av Heidi Liåsen Brunes som selger dette merket.

Les Poochs børstene finnes i ulike farger fordi de har en ulike fasthet. Noen er stivere og brukes på grovere pelser. Jeg liker den grønne. Den er passe fleksibel og super på å ta bort tover med. Den er utformet slik at du kommer godt inntil huden, men vær forsiktig for det kan lugge. Bruk god tid og gjør det til en kosestund med "pelsterapi" for hund og eier. Jeg anbefaler også å ha en antistatisk børstespray. Denne børsten heter nå Activet brush.

Jeg bruker en stor kam til å gå igjennom pelsen tilslutt for å se om det er igjen noen tover noe sted. Den lille kammen bruker jeg i ansiktet. Først den grove siden deretter den fine. Kam alltid ytterst i tuppene først så gradvis innomver.

Denne kan jeg ikke leve uten tror jeg ;-) Den er skånsom og hunden aksepterer å bli stelt fordi den lugger ikke. Men det er veldig veldig viktig å komme helt inntil huden når du børster. Ta lag for lag. Jeg liker Pocket utgaven av Mason Pearson, Nylon. Den finnes også i blandingsbust av nylon og natur bust. Den store børsten blir fort for stor under armer og i kriker og kroker. Disse børstene koster, men denne har jeg hatt nå i flere år og har børstet og stelt mange hunder, ikke bare våre.

Her er klosaksene jeg bruker. Den minste bruker jeg til valpene fordi klørne er så små og da er det lettere å se hvor du klipper. Jeg anbefaler å våte de små labbene når du skal klippe slik at du ser kloen bedre ;-) Den røde klosaksen er skarp og fin. Da går det fort og det gir et rent og fint kutt. Er saksen for grov vil kloen bli presset sammen og det gjør vondt for hunden.